Xiaomi – a világ legnagyobb IoT platformja

A MIDC Xiaomi IoT 2017 Fejlesztői konferencián jelentette be Lei Jun a Xiaomi vezérigazgatója és Mr. Lu Qi a Baidu elnöke, hogy a két cég a továbbiakban teljes együttműködésben fejleszt mesterséges intelligencia megoldást (ennek eredménye lett az azóta forgalomba hozott AI Speaker). Ezen felül itt hangzott el, hogy a Xiaomi jelenleg a világ legnagyobb intelligens hardveres IoT platformja. Lei Jun hisz abban, hogy a következő nagy lépés ennek az ökoszisztémának az „Open platform„-osítása, azaz megnyílik a lehetőség a külső fejlesztők számára mind szoftveres, mind hardveres komponensek készítésésre.

Ezért bemutatták a Xiaomi IoT CoreBoard-ot, mely egy fejlesztői lapka WiFi és Bluetooth csatlakozási lehetőségekkel, illetve elérhetővé tettek több SDK-t is: https://github.com/MiEcosystem. E mellett elindították a https://iot.mi.com oldalt, ahol a kínaiul jól értő fejlesztőknek nyújtanak segítséget, illetve lehetőséget saját alkalmazásuk kipróbálására, termékük értékesítésére.

Jelenleg amúgy 85 millió Xiaomi IoT eszközt használnak a világszerte, mely nagyjából 800 különböző típusú termékből tevődik össze, melyet vagy a Xiaomi maga gyártott, vagy partnerségben más cégekkel. Ezek sokszor start-up cégek, melyeket a Xiaomi karol fel közösségi finnanszírozású rendszerben. De együtt dolgoznak neves gyártókkal, mint például a Philips vagy a Honeywell.

 

Kövess minket!
, ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →