Új Miniserver-t és kapcsolót jelentett be a Loxone

Izgalmas élő bemutatót tartott a Loxone, ahol beszéltek a szállásadói/társasházi automatizálási kérdéskörről és az erre kitalált megoldásukról. Ennek egyik része a bemutatott két új termék, a Miniserver Compact és a Touch Pure Flex.

Sok gyártó kezdett el egyre jobban foglalkozni a társasházi vagy hotel szektorral, mely új kihívásokat jelent az okos otthonokhoz szokott megoldásoknak. A Loxone fejlesztései is ezt a vonalat kezdik támogatni, amihez viszont új hardver elemekre is szükség van. Ezt a szerepet tölti be részben a Miniserver Compact.

Miniserver Compact

A Miniserver Compact a már ismerős Miniserver 2, az Air kiegészítő és az Audioserver házasságából született, így tartalmazza azok legfontosabb funkcióit kisebb, kompakt méretben, de DIN sínes kiszerelésben. A Miniserver Compact ezért leginkább lakásokba vagy társasházba (almodulként) ajánlott. A Compact a nagy testvéréhez képest kevesebb be és kimeneti porttal rendelkezik (4x DI és 2x 16A DO), viszont ezek külső modullal bővíthetőek. Nem elhanyagolható viszont, hogy beépítetten tartalmazza az Air eszközök támogatását, illetve az Audio szerver funkcionalitást. Utóbbi használatához csak Stereo kiegészítő kell, mely a Tree Turbo porton keresztül csatlakoztatható. Tree eszközből amúgy maximum 50 darab csatlakoztatható a Miniserver Compact-hoz.

Természetesen az új Miniserver is HomeKit kompatibilitással érkezik várhatóan év végén, jövő év elején 495 € áron.

 

Touch Pure Flex

A Miniserver Compact mellett nagy újdonság a két színben kapható (antracit és fehér) Touch Pure Flex, mely egy testre szabható többcsatornás fali vezérlő. A Flex maximum 12 testre egyedileg beállítható érintési ponttal rendelkezik. Ezek lehetnek egyszerű kapcsolók, hőmérséklet szabályzók, redőny mozgatók, audio vezérlők, csengő vagy egyéb funkciók. E mellett a Flex rendelkezik egy monokróm LED mátrix kijelzővel, mely a funkciók beállítását könnyíti meg (például óra, hangerő szabályozás, főmérséklet beállítás). Természetesen a Flex beépítetten tartalmaz hőmérséklet és páratartalom szenzort is. Kialakításában és design-ban jól illeszkedik a korábban bemutatott új Intercom-hoz, illetve az NFC Code Touch-hoz.

A Touch Pure Flex nagy újdonsága viszont, hogy a rendelés során magunk választhatjuk ki a funkcióit, ezáltal a hozzá tartozó ikonokat is, melyekből 200 különféle áll rendelkezésre. Itt akár LED-es visszajelzést, háttérvilágítást is kérhetünk, vagy testre szabhatjuk az érintési pontok számát és helyzetét. Az így megtervezett kapcsoló üveg előlapjára ezután lézer gravírozással kerülnek rá a kiválasztott ikonok és feliratok, melyekhez a hozzárendelt funkció is rögzítésre kerül. Ezután a Flex könnyen használható a Loxone Config-ban az egyedi konfigurációs ID-jának köszönhetően.

A Touch Pure Flex várhatóan 2023 év elején érkezik Tree és Air változatban 219 € áron.

 

Az élő bemutató angol kommentárral itt visszanézhető:

Kövess minket!
, , , , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →