Tanulj, tervezz egyszerűen KNX rendszert: KNX Simulator

Aki ismeri a KNX rendszert, bizonyára egyetért abban, hogy sok tapasztalatra és termékismeretre van szükség egy jó KNX automatizálás kiépítésében. Bár sokminden tipizált, azért az egyes gyártók termékei között nagy eltérések lehetnek. És valljuk be őszintén: ki dolgozott már a több mint 8000 termékkel?

A KNX Simulator ezzel a céllal jött létre, hogy segítse a KNX rendszerek tanulását, vagy akár előzetes konfigurálását, tervezését. Maga a projekt még csak most indult, de ígéretesnek néz ki.

Ami a legjobb benne, hogy az egyes elemek teljes egészében ETS kompatibilisek, azaz úgy viselkednek, mintha igazi fizikai eszközök lennének. Az egész úgy néz ki, mintha távoli eléréssel csatlakoznánk KNX rendszerünkhöz. Ehhez az alkalmazásban csupán egy IP Interfészt kell bekötnünk a virtuális KNX hálózatra, amihez aztán ETS-ben csatlakozhatunk. A program támogatja a különböző vezérlőket is, így használható Comfortclick-kel, Easy KNX-ben vagy akár HIH-ben.

Az alkalmazásban akár nagy rendszereket is építhetünk, amikhez lámpákat vagy épp redőnyöket köthetünk. A jelenlegi verzióban viszont még csak a JUNG aktorai érhetőek el, viszont cserébe ezek 3D-ben is megtekinthető, teljesen funkcionáló elemek.

Az alkalmazásból már készül demo verzió, de jelenleg induló akcióban 50 € a 30 napos (720 megszakításmentes óra) licenc.

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →