Szigorít a Docker, limitálják a letöltéseket

A Docker az egyik legnépszerűbb megoldás a programozók körében, mert Docker konténerbe pakolt alkalmazásaik izoláltan és könnyen menedzselhetően futnak. Ezért sok szoftver épít erre a megoldásra, ilyen többek között a Home Assistant is, ahol mind maga a rendszer, mind az addonok ilyen konténerek.

A Docker elkezdte bevezetni új előfizetési modeljét, aminek velejárója volt, hogy korlátozzák az ingyenes használatot, így terelve az üzleti felhasználókat az emelt szolgáltatások használatának irányába. Ez egyik ilyen korlátozás a Docker Hub szolgáltatást érintette, mely a Docker lemezképek kiszolgálásáért felelős, innen töltődnek le például a fentebb említett Home Assistant modulok is.

A korlátozás anoním felhasználóknak maximum 100 letöltést engedélyez 6 óránként, bejelentkezett felhasználónak 200 letöltést ugyanezen időlimit mellett. Ez a legtöbb felhasználónak elég lesz, de aki üzemszerűen telepít például Home Assistantot, annak lehetnek kellemetlen percei.

Szóval óvatosan húzzuk újra Home Assistant rendszerünket, főleg, ha minden addont is fel akarunk tenni.

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →