Szerver nélküli KNX vezérlő panel a JUNG-tól

Erősen érződik az okos otthonok felől az igény a különféle vezérlő panelekre. Eddig ezeket többnyire tabletek és drága vezérlő központok látták el, de mára már egyre több alternatíva jelenik meg, köztük a JUNG megoldásai is.

Ha fali panelről beszélünk, akkor az első és legfontosabb, hogy intuitív legyen. A JUNG Smart Panel 8 egy tablet méretű, vízszintesen vagy függőlegesen elhelyezhető érintőképernyő, mely képes direktben vezérelni KNX eszközeinket. A felülete részletesen testre szabható, így használhatjuk akár otthoni, akár irodai környezetben is. A képernyőn alaphelyzetben a különböző helységek funkcióit érhetjük el, melyek részletezhetőek. Ezen a felületen láthatjuk a termosztát beállításait, aktuális hőmérsékleteket, fényerőt, árnyékoló állását, de akár a médiaközpontot is vezérelhetjük.

A Smart Panel ezen felül rendelkezik egy mobil alkalmazással, ami hasonló felületet ad, így akár távolról is tudjuk vezérelni eszközeinket.

A kijelző alatti Home gombbal pedig elérhetjük a Launcher-t, melyen hozzáférhetünk egyéb funkciókhoz is. Ilyen például a QuickSupport, Screencleaner vagy a JUNG Camera alkalmazás.

Az eszköz telepítése sem bonyolult, amihez egy vizuális szerkesztőt a KNX SMART PANEL DESIGNER-t kell használni. Az így elkészült projekt alapján a rendszerbe integráláshoz viszont már az ismerős ETS-t kell használni.

Bővebben a Smart Panel-ről a JUNG oldalán »

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →