Nevet vált a Home Assistant Amber

A Home Assistant-hoz ajánlott második hardver, a saját tervezésű Amber nevet vált, hogy jobban illeszkedjen az előző változathoz.

A népszerű Home Assistant Blue után idén mutatták be a Zigbee kommunikációval is felvértezett Raspberry Compute Modul-ra építő Ambert. Ezt a miniszámítógépet a Home Assistant mögött álló csapat fejlesztette, meghallgatva a közösségi igényeket. Ezért kapott többek között dedikált Zigbee vezérlőt, SSD-hez hasznánlható M.2 slot-ot, illetve PoE képes Ethernet csatlakozót.

Viszont a kezdetekben Amber néven futó projektet most átnevezték, hogy jobban illeszkedjen az elődhöz, így innentől kezdve Yellow-ként hivatkoznak rá (ami érthető is a sárga alaplapja miatt).

Másik érdekesség, hogy a nemrégiben bevezetett Home Assistant Analytics már több mint 100 000 felhasználói adatot mér. Ez szép szám annak tudatában, hogy a szolgáltatás alapból nincs bekapcsolva a Home Assistant telepítésen. Ez alapján akár 4x-5x ennyi Home Assistant változat lehet használatban a világon, ami egy elég impozáns szám. Bővebben erről ide kattintva lehet olvasni.

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →