Mit hoz a most induló WiFi6?

Hivatalosan is elindult az új Wifi6 szabvány, mely több felmerült problémára nyújthat megoldást.

Az utóbbi években rengeteg okoseszköz jelent meg, melyek döntő többségének szüksége van internet elérésre, ehhez persze wifin keresztül csatlakoznak. Manapság egy közepes háztartásban már nem csak egy-két eszköz lóg a routeren, hanem sok esetben ez a szám bőven tíz fölötti. És hiába, hogy ezen eszközök viszonylag kevés adattal operálnak, az elérhető frekvenciasávok egyre túltelítettebbé válnak, illetve korlátozott az egyidejű kommunikáció, ami lassú működésben mutatkozik meg.

Az új Wifi6 kidolgozásakor a sebesség növelése és a fogyasztás csökkentése mellett fontos szempont volt az egyidejű kapcsolatok jobb kezelése is, azaz elérhető a közel valós idejű kommunikáció, tehát az IoT eszközök megfelelő támogatást kaptak, melyet a jobb frekvenciakezelés is kiegészít.

A Wifi6 visszafelé kompatibilis, tehát ha Wifis eszközökkel okosítjuk a lakásunkat, érdemes lehet egy új Wifi6 szabványú router beszerzése.

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →