Megjelent itthon is a Xiaomi Multimode Gateway

Régóta vártuk, de most végre itthon is kapható hivatalos forrásból a Xiaomi Multimode Gateway, mely tökéletes kiegészítője lehet Zigbee hálózatunknak és Bluetooth eszközeinknek.

Az újdonság ugyanis egyszerre támogatja a korábbi és az új Zigbee 3-as eszközeink mellett a Bluetooth készülékeket is. Ez utóbbiakat elég csak a Xiaomi Home fiókunkhoz adnunk a mobilunk segítségével, ezután ha hatótávon belül van a gateway, akkor képes lesz kezelni.

Bár már egy ideje kapható itthon a kezdő szett, az abban található gateway-el ellentétben ez az újdonság már könnyen integrálható a beépített HomeKit támogatottságnak köszönhetően. Erről bővebben ebben a cikkben írtunk. Így mindenképpen ajánlott vétel azoknak, akik korábban a kínai gateway lan módját voltak kénytelenek használni.

 

A Multimode Gateway megvásárolható a Xiaomi.hu-n vagy a Lurdy Mi Store-ban bruttó 9990 Ft-os áron.

A gateway mellé érkezik még egy új fényerősség szenzor is, ami már Zigbee 3-at használ (így ezt csak az új gateway támogatja).

Kövess minket!
, , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →