Megjelent a SONOFF NSPanel Pro, ráadásul szuper bevezető áron!

Az új NSPanel nagy váltás az elődhöz képest, hiszen ezúttal nem ESP32 és Nextion, hanem Android alapokra épül.

A SONOFF az elmúlt hetekben erősen megtolta az NSPanel szekerét, legyen szó az új Pro változat érkezéséről, vagy a korábbihoz bejelentett új firmware-ről. Az első generációs NSPanelhez múlt héten érkezett firmware frissítés például plusz eszközöket is magával hozott, ugyanis megkaptuk a SmartThings támogatást. De tovább reszeltek például a hőmérséklet szenzort érintő probléma megoldásán is, illetve hivatalosan is megkapta a Works with Home Assistant címkét.

Viszont ma végre megérkezett az utód, mely mind kialakításban, mind tudásban nagy előrelépés. Persze ennek ára van, hiszen az új panel tényleg csak a vezérlésre koncentrál. E miatt például kikerült belőle a két relé, ami a korábbi változatban még ott volt. Ugyanígy járt a két előlapi gomb is, melynek a helyét immár a nagyobb (480 x 480 TFT LCD) felbontású kijelző tölti ki. Kellett is a hely, mivel az egyedi kezelőfelülettel ellátott Android 8.1 alapú eszköz Zigbee hub funkciókat is kapott (max 32 db aleszköz). Ráadásul az újdonság már elég erős hardverrel rendelkezik, hogy akár videófolyamot is meg tudjon jeleníteni, azaz így akár kaputelefon funkciókat is elláthat. Itt dícsérendő a gyártótól, hogy nem csak a saját kameráit, hanem más gyártó RTSP protokolt használó megoldásait is használhatjuk.

Az új NSPanel Pro 4 magos 1,5 GHz CPU-val, 2 GB RAM-mal és 8GB eMMC-vel érkezik, melyre egy – Tuya és Aqara oldalról már ismerősnek tűnő – egyedi Android felület került. Bár sok funkciót tud – melyek mindegyike letisztult és jól használható ezen a felületen –, sajnos egyedi alkalmazások telepítését nem teszi lehetővé, így csak a SONOFF által támogatott megoldásokat kínálja (jelenleg). Persze így sincs panasz erre, hiszen a Zigbee eszközök mellett több külső integrációt is kapunk: ilyen a Philips Hue, a Yeelight vagy éppen a Home Assistant. A beépített fényérzékelő a kijelző fényerejének automata szabályozását teszi lehetővé, míg a mikrofonok a kétirányú audio kommunikációhoz használhatóak, mint például az intercom. A Zigbee mellett természetesen WiFi-t és Bluetooth-t kapunk. Utóbbihoz később érkezik Mesh funkció, melyet firmware frissítés során fogunk megkapni, de már most támogatott az eWeLink-Remote megoldás.

Ami viszont igazán meglepő, hogy a Zigbee esetén nem csak saját márkás, hanem egyéb márka Zigbee 3.0 protokolt használó eszközeit is párosíthatunk. Sőt a vezérlés internet elérés nélkül helyben történik majd, legyen szó egyszerű kapcsolásról, vagy jelenetekről.

Ráadásul a gyártó 2023 elejére ígéri a Matter kompatibilitást, mellyel az eszköz szinte bármivel képes lesz együttműködni. Viszont addig is fogunk kapni olyan érdekes funkciókat, mint a HTTP szerver, vagy a vásárlás mellé járó 1 éves Advanced plan, mely felhős szolgáltatással egészíti ki eWeLink eszközeinket.

Funkciók terén sincsen panaszunk, hiszen a szürke és fehér színben – akár asztali álvánnyal – is rendelhető NSPanel Pro használható ébresztőórának, testre szabható panelekkel, időjáráshoz igazodó hátterekkel, zenéhez igazodó világítás szinkronizációval, mérési adatok megjelenítésével és historikus grafikonokkal, illetve termosztát funkcióval is rendelkezik.

Az NSPanel Pro jelenleg limitált számban (200 db) kiemelt előrendelési akcióban $69.90 áron vásárolható meg, melyhez kiegészítőként külön kaphatjuk az asztali foglalatot »

A teljes ár $119.90 várható, de addig is van egy kedvezményesebb $79.90 ár is, azonban a nagy érdeklődés miatt az itead webshopja egyátalán nem elérhető jelenleg.

 

Kövess minket!
, , , , , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →