Megjelent a Segway Navimow, a robotfűnyírók új generációja

A narancssárga-szürke színekben pompázó okos fűnyíró a népszerű robotporszívók kényelmét hivatott elhozni a kertünkbe.

A – szerintem – békára hajazó Navimow nagy ereje az okos térképezésben rejlik, mivel a gyártó elhozta a robotporszívóknál már megszokott térképezési módszert, virtuális falakat és okos tárgyfelismerést. Mindezt megfejelte a könnyű kezelhetőséggel, okostelefonos távvezérléssel, halk üzemmóddal és lopás elleni védelemmel. Teszi ezt úgy, hogy az EFLS (Exact Fusion Locating System) névre keresztelt megoldással – állítólag – 2 centiméteres pontossággal képes meghatározni a robot pontos pozícióját.

A robot amúgy bírja az igát, hiszen IPX6 időjárás állósággal rendelkezik, illetve a beépített 10400 mAh akkujának köszönhetően akár 3000m2 terület lenyírására is képes napi szinten.

Ha nincs szükségünk ekkora teljesítményre, akkor örülhetünk, hiszen 4 különböző akkumérettel rendelkező változatban vásárolhatjuk meg a Navimow-t. Ezek közül csak a legkisebb kapott WiFi-t, a nagyobbak 4G-n keresztül kommunikálnak.

A robotról bővebben a gyártó oldalán olvashattok, illetve itt vásárolhatjuk meg 1199 € és 2499 € közötti áron »

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →