Leállt az Insteon

Az itthon kevésbé ismert amerikai Insteon szerverei pénteken leálltak és azóta is elérhetetlenek. Olyan hírek jelentek meg, mi szerint a cég csődbe ment.

A Twitter és a Reddit felhasználói azt mondják, hogy az Insteon felhőszolgáltatásai már nem működnek.  Az Insteon okos otthon rendszer felhő alapú megoldása csak nagyon korlátozottan képes működni a szerverek nélkül, ezért azt javasolják, hogy semmilyen körülmények között ne állítsa vissza az eszköz gyári beállításait, mivel az használhatatlanná teszi. A felhasználók ugyanakkor azt javasolják, hogy Home Assistant alá kössék be Insteon eszközeiket, melyek így továbbra is használhatóak maradnak.

Az Insteon, amely a Smartlabs, Inc. leányvállalata, 2006-ban alakult. Az Insteon intelligens otthoni rendszer az Insteon Hub köré épül, amely lehetővé teszi a villanykapcsolók, lámpák, termosztátok, mozgásérzékelők és egyéb elektromos eszközök közötti együttműködést vezetékeken és vezeték nélkül.

Az Insteon weboldalán jelenleg nincs tájékoztatás, vagy friss hír. Az utolsó blogbejegyzés is 2020-as, viszont egyetlen termék sincsen nekik raktáron, mindegyik „elfogyott”.

Bővebben »

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →