Itt a nagy hatótávolságú Z-Wave szabvány

A Z-Wave Szövetség bejelentette az új Z-Wave LR (Long Range) specifikációit, amely az eddigiekhez képest 4x hatótávolságot, 10x annyi kapcsolható eszközt és 10 éves üzemidőt ígér, természetesen a korábbi eszközökkel kompatibilisen.

A közel 100 méteres hatótávolsággal, az egy hálózatra kapcsolt 2000 eszközzel már komplett irodák automatizálására is lehetőség nyílik egyetlen központtal és a kert végében található eszközöknek sem kell köztes jelerősítőt biztosítanunk.

Az új specifikációnak megfelelő eszközöket a Z-Wave Plus V2 minősítés alatt lehet majd tanúsítani, ami jelenleg az S2 biztonsági keretrendszert, a SmartStart párosítási megoldást is magában foglalja.

“A Z-Wave LR specifikációja az első azon számos technikai fejlesztések közül amely az új Szövetség szabvány fejlesztési szervezettől érkezik.” mondta Mitchell Klein, a Z-Wave Szövetség ügyvezetője. “Ahogy az okosotthon hálózatok folyamatosan növekednek, fejlődnek, és egyre összetettebb eszközök kerülnek telepítésre, úgy egyre nagyobb a igény a robosztusabb technológiára a támogatásukhoz. A Z-Wave LR segítségével a Z-Wave hagyományosan erős hálózatára építettünk, hogy még több eszközt legyünk képesek támogatni az otthonainkban, irodáinkban még nagyobb eszköz számmal és még nagyobb hatótávolsággal.  Minden korábbinál fontosabb, hogy az IoT eszközök erős, megbízható hálózaton működjenek és nagy izgalommal várjuk, hogy ezt támogathassuk a legújabb Z-Wave specifikációval.”

Forrás: Z-Wave szövetség

Kövess minket!

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →