Itt a nagy hatótávolságú Z-Wave szabvány

A Z-Wave Szövetség bejelentette az új Z-Wave LR (Long Range) specifikációit, amely az eddigiekhez képest 4x hatótávolságot, 10x annyi kapcsolható eszközt és 10 éves üzemidőt ígér, természetesen a korábbi eszközökkel kompatibilisen.

A közel 100 méteres hatótávolsággal, az egy hálózatra kapcsolt 2000 eszközzel már komplett irodák automatizálására is lehetőség nyílik egyetlen központtal és a kert végében található eszközöknek sem kell köztes jelerősítőt biztosítanunk.

Az új specifikációnak megfelelő eszközöket a Z-Wave Plus V2 minősítés alatt lehet majd tanúsítani, ami jelenleg az S2 biztonsági keretrendszert, a SmartStart párosítási megoldást is magában foglalja.

“A Z-Wave LR specifikációja az első azon számos technikai fejlesztések közül amely az új Szövetség szabvány fejlesztési szervezettől érkezik.” mondta Mitchell Klein, a Z-Wave Szövetség ügyvezetője. “Ahogy az okosotthon hálózatok folyamatosan növekednek, fejlődnek, és egyre összetettebb eszközök kerülnek telepítésre, úgy egyre nagyobb a igény a robosztusabb technológiára a támogatásukhoz. A Z-Wave LR segítségével a Z-Wave hagyományosan erős hálózatára építettünk, hogy még több eszközt legyünk képesek támogatni az otthonainkban, irodáinkban még nagyobb eszköz számmal és még nagyobb hatótávolsággal.  Minden korábbinál fontosabb, hogy az IoT eszközök erős, megbízható hálózaton működjenek és nagy izgalommal várjuk, hogy ezt támogathassuk a legújabb Z-Wave specifikációval.”

Forrás: Z-Wave szövetség

Kövess minket!