Hétfői friss hírek: nevet vált az S-CAM, IKEA féle kapcsoló a MOES-nál

Napokban jelentette be a Sonoff, hogy érkezik egy új terméke, mely ekkor már az S-CAM nevet viselte, de ez azóta megváltozott.

A kissé vicces névválasztásra mi is felfigyeltünk, illetve többen jelezték a gyártó felé is. A belső körökben csak Slim Camera néven illetett termék ezért kapta az angolul viccesnek hangzó rövidített elnevezést. Szerencsére még nincs késő egy átkereszteléshez, így immár CAM Slim néven várjuk az újdonságot, melyről több infó is kiderült:

Többek között, hogy bár Onvif támogatás nem lesz, viszont RTSP protokollt ismerni fogja az újdonság, illetve, hogy Google támogatással is rendelkezni fog. Ezen felül az árat is megtudtuk, ami $29.9 adapterrel és $26.9 lesz adapter nélkül.

 

Megjelent a MOES Zigbee mágnesesen rögzíthető fali kapcsolója.

A termék kísértetiesen hasonlít az IKEA már jó ideje piacon lévő megoldásához, mind kivitelben, mind funkciókban. Ugyanúgy használható ez a termék is dimmelésre, mint a bútorboltos változat, azonban eltérés, hogy az két mikrokapcsolót használ, míg a MOES megoldása egyet, illetve, hogy utóbbi vízálló.

 

Ambilight a gledopto-nál

A Zigbee világítási megoldások terén nem ismeretlen gledopto eddig is jó Philips HUE kompatibilis alternatíva volt, ám most tovább emelte a tétet. Megjelent ugyanis a gyártó kínálatában is egy Ambilight TV decoder, mely a képernyőn látható képhez igazítja a TV mögötti hangulatvilágítás színeit, így kiterjesztve az élményt.

A gledopto régóta gyárt Zigbee ZLL protokoll alá platform független világítási megoldásokat, így azok használhatóak Tuya, Google, Amazon vagy éppen Philips HUE alatt is. Izzóikat, LED szalagjaikat és RGBCCT vezérlőjét már én is teszteltem és bátran ajánlom is, mivel minőségükre nem lehet panasz.

Kövess minket!
, , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →