Ha robotot vennél: már a boltokban a Boston Dynamics Spot

Az internet szerte ismert Boston Dynamics piacra dobta legújabb robotját, a Spot-ot. Igen, mostantól megvásárolható a sárga robotkutya, ami ráadásul programozható és többféle kiegészítővel látható el.

 

A Spot amúgy nagyobb terhek cipelésére vagy vontatására is képes, ráadásul ellenáll a természeti elemeknek. Nem fog ki rajta szinte semmilyen útakadály, hiszen kerekek helyett lábai vannak és ha néha meg meg is botlik, ügyesen elkerüli az esést – de képes magától felállni is. Kapható hozzá ráadásul egy robotkar, amivel olyan finom műveletekre is képes, mint az ajtó nyitása a kilincs elfordításával, vagy egy bögre kávé készítése. Szerintem amúgy cuki lett a robotka, de sok világvége hívő most biztos felkapja a fejét és Skynetet kiált.

Pontos árról nem tudni, de valószínűleg elég drága, szóval nem valószínű, hogy egyhamar találkozunk vele háztartási környezetben, lévén ipari célú (meg hát hadi).

Aki nem ismerné a robotokat fejlesztő Boston Dynamics céget – akikről még paródia is készült –, ők azok, akik emberi vagy állati formájú (néha rémisztő) robotjaikat lökik, rúgják és egyéb módon tesztelik, amikről a videókat YouTube-on osztják meg.

 

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →