Google, Google mond meg nékem!

Az okosasszisztensek térnyerése világszerte növekszik – bár hazánkban ez a növekedés mérsékelt a nyelvi támogatottság hiánya miatt – mindenki szeretné mindenbe beépíteni valamelyik nagy szolgáltató megoldását, eddig talán a fürdőszoba volt az egyetlen kivétel, ahol nélkülöznünk kellett ezt a megoldást. Eddig.

A CapStone kapott a lehetőségen és legyártotta az egyik oly népszerű DIY okostthon projektet “fejlettebb változatát”, az Google Assistant-tal vezérelhető “okos tükröt”. Ezentúl borotválkozás/sminkelés közben is megnézhetjük az aktuális híreket, YouTube videókat vagy email-t is írhatunk az érintőkijelzős felületen. A készülék magában nem képes üzemelni, szükséges hozzá a Capstone Connected Control Hub, ami a tükör vezérlését hivatott ellátni és szintén érintőkijelzős, “tablet” szerű.
Alig várom már, hogy “engribördözhessek” a fürdőszoba tükrön fogmosás közben!
Kövess minket!
, , ,

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →