Érkezik az Aqara függöny mozgató motorja, ráadásul Matter támogatással

Sokaknak ismerős lehet az Aqara újdonsága a Curtain Driver E1, hiszen hasonlót láttunk már például a Switchbot kínálatában is. De akkor mitől különleges ez a termék?

Az Aqara függöny motorja két verzióban lesz elérhető: egy függönyrúdra és egy sínre rögzíthető változatban. Mindkettő akár egy évig is üzemelhet egy feltöltéssel, köszönhetően a 6400mAh beépített akkumulátornak, mely USB-C porton keresztül tölthető. Szinte bármilyen függönnyel használhatjuk, hiszen akár 12 kg teher megmozgatására is képes.

Automatizálás terén sem lehet rá panasz, hiszen vezérelhetjük kapcsolóval, időzítésekkel, időjárási adatok, napkelte vagy napnyugta, vagy éppen a beépített fényérzékelő alapján.

Természetesen HomeKit, Alexa, Google és IFTTT támogatással érkezik, ahogy a legtöbb Aqara termék. Viszont a legérdekesebb, hogy a Zigbee 3.0 protokollt támogató eszköz hamarosan OTA frissítéssel meg fogja kapni a hivatalos Matter támogatást. Ezzel gyakorlatilag lehetőségek tárháza nyílhat meg az integrációk terén.

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →