Érkezik az Amazon Sidewalk

Az Amazon 2019. év végén jelentette be a saját viruális hálózatát az Amazon Sidewalk-ot, amely a Sidewalk kompatibilis, az Amazonhoz becsatornázott eszközökön keresztül képes megosztott hálózatot kinálni, ilyen módon egyszerűbbé téve az eszközök telepítését, ahogy erről már korábbi cikkünkben is írtunk.

A Sidewalk hálózat egy közös, felhasználók szintjén elválasztott hálózat, amely az Sidewalk átjárókon keresztül egy csekély sávszélességet biztosít a Sidewalk hálózat eszközeinek. Ezáltal a Sidewalk eszközök számár mindegy lesz, hogy a milyen Sidewalk átjáróhoz kapcsolódnak, a hálózaton keresztül a “gazdájuk” kapja meg az eszköztől az információt.

Tipikus példa az első olyan márka, amely parneri státuszt kapott, ez pedig a Tile. A Tile célja, hogy egy elveszett eszközt (kerékpár, pénztárca,stb.), esetleg háziállatot könnyen és gyorsan meg lehessen találni műholdas helymeghatározás nélkül. A technológia alacsony bekerülési költséget és hosszú üzemidőt garantál, a hátránya – amit a Sidewalk egyeten csapásra megold -, hogy a lefedettség a felhasználók számától függött. A Sidewalk ezt a problémát egy csapásra áthidalja, mivel egy firmware frissítéssel ezt a funkciót minden egyes Sidewalk kompatibilis átjáró megkapja, sőt alaphelyzetben élesítésre is kerül(!).

Az Amazon ma (2020. november 24-én) jelentette be, hogy még idén bekapcsolja a Sidewalk hálózatát az arra alkalmas Echo és Ring készülékein, melynek listáját itt találjátok:

Sidewalk átjárók (2020. novemberi állapot)

 • Amazon Echo Dot (3. generáció és a felett)
 • Amazon Echo Dot órával (3. generáció és a felett)
 • Amazon Echo Plus (1. generáció és a felett)
 • Amazon Echo Show (1. generáció és a felett)
 • Amazon Echo Show 5 (2019)
 • Amazon Echo Show 8 (2019)
 • Amazon Echo Show 10 (2020)
 • Amazon Echo Spot (2017)
 • Amazon Echo Studio (2018)
 • Ring Floodlight Cam (2019)
 • Ring Spotlight Cam vezetékes (2019)

Sidewalk eszközök (2020. novemberi állapot)

 • Tile
 • Ring Car Alarm

Hogyan kapcsolhatjuk ki az adott eszközökön a SideWalk támogatást?

A telefonunkon az Amazon Alexa alkalmazásban tudjuk ezt megtenni:

 1. Az alábbi linken ellenőrizhetjük, hogy a legfrissebb Amazon Alexa alkalmazás van-e telepítve a készülékünkre:
 2. Ha nem a legfrissebb az alkalmazás, akkor frissítsük a Frissítés gombra kattintva, majd nyissuk meg az alkalmazást.
 3. Jelentkezzünk be az Amazon fiókukba, ha az kéri az alkalamzás.
 4. Kattintsunk a More > Settings > Account Settings > Amazon Sidewalk menüpontra.
 5. Kapcsoljuk ki az Amazon Sidewalk felirat melletti kapcsolót.

 

Jelenleg (2020. november 24-én) még csak béta üzemben érhető el ez a funkció, így az alapértelmezetten nincs bekapcsolva.

Kövess minket!

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →