Elesett az Amazon internetes infrastruktúrája, megállt a fél internet

Számtalanszor beszélettünk már arról, hogy miért fontos a lokális vezérlés megléte az okosotthonok esetében, a mai nap megmutatt élesben is, hogy mennyire válik használhatatlanná a kapcsolódó otthon (connected home), ha a vezérlés teljes egészében a “felhőben” történik és nincs legalább “vészhelyzeti” lokális vezérlés.

Az Amazon 2020. november 25.-én magyarországi idő szerint 12 óra körül érkeztek az első jelentések, hogy szolgáltatás kiesések nehezítik az Egyesült Államok területén működő szolgáltatásokat, amely a Spotify/Anchor, a Google egyes szolgáltatásait (Hangasszisztens, YouTube, Gmail, Nest, Google Home), az Amazon rendszereit, köztük Alexát, az iRobot (Roomba porszívók gyártója és szolgáltatási központja) rendszereit, a Home Assistant távoli elérését, Life360-t és a Honeywell megoldásait is érinti és több órás kiesések, ingadozások után további szolgáltatás kiesések várhatók még a továbbiakban is (A cikk 2020. november 25.-én 22:54 perckor íródott).

Az Amazon az egyik legnagyobb internetes szolgáltatás szállító a világon, így ha “csuklik” a szolgáltatásuk, az világszerte érezhető.

 

Kövess minket!

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →