Elérhető az ABB i-bus KNX kapcsoló aktorok új generációja

Bár híján vagyunk a nagy bejelentéseknek és újdonságoknak, azért akad néhány gyártó, aki ha megkésve is, de megjelenik egy-egy új termékkel. Ilyen az ABB is, aki méltán népszerű KNX termékeiről.

Az ABB-nek eddig is volt mindenféle kapcsoló aktora, de az elmúlt évek tapasztalatai és a megjelenő új igények okán ideje szerű volt egy kis felfrissítésnek. Ezt figyelembe véve az új generáció 3 felhasználási terület szerint lett csoportosítva: Combi, Standard és Professional. A Professional megoldást első sorban nagyobb ipari létesítmények, tömegközlekedési rendszerek és hasonló nagy volumenű megoldásokhoz tervezte a gyártó, míg a kisebb ipari létesítményekhez, irodákhoz a rugalmasabb felhasználást támogató Standard változatot ajánlja. Ami számunkra is érdekes, az a Combi család, amit kifejezetten lakó ingatlanok számára terveztek. Ahogy a nevéből is adódik, többféle felhasználási módja is van ennek az aktornak, ugyanis a normál kapcsoló üzemmód mellett választható – két csatorna összevonásával – árnyékolás technika vezérlése is. Fontos szempont volt még a kompakt méret, ezért egy modul szélességen 2 kapcsoló vagy 1 redőny funkciót képes ellátni az eszköz. Ezeken felül – a költséghatékony és gyors beüzemelés jegyében – több előre elkészített program sablonnal és csoportcímmel látták el az aktort.

Forrás: 10.03.2020 ABB i-bus® KNX Switch Actuators

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →