CES2019: Zoknikereső robotporszívó, avagy mire jó az AI

Bár már egy ideje a piacon vannak, a robotborszívóknak még mindig vannak bosszantó hiányosságaik. Ha már képesek kikerülni a nagyobb tárgyakat és átmenni a szőnyegen, még mindig van rengeteg egyéb akadály amit eddig nem tudtak lekűzdeni.

Erre a problémára próbál megoldást találni a Deebot az Ozmo 960 nevű termékével, melyben bevetik az AI adta új lehetőségeket. Az Ozmo beépített kamerával figyeli az útjába kerülő tárgyakat és azokat mesterséges intelligencia segítségével képes felismerni.
A felismert tárgyakról rendelkezésre álló információk alapján aztán vagy kikerülő manőverbe kezd, vagy megpróbálkozik a felszippantásukkal. Mivel a további tanuláshoz a képeket a gyártó szerverére is feltölti, jobb ha odafigyelünk, hogy mi is kerül az útjába.
Manapság már szinte nincs is olyan termék, ami ne támogatna legalább egyet a népszerű hang alapú asszisztensek közül. Itt sincs másként, az Ozmo vezérelhető Google Assistant és Amazon Alexa segítségével is.

A képfelismerésen túl természetesen a hagyományosnak mondható virtuális fal megoldását is használhatjuk a kívánt takarítandó terület meghatározására.

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →