CES2019: Laza szójátékkal indít a Bosch

Már szinte minden kütyümániás CES lázban ég, hiszen hamarosan kezdődik a Las Vegas-i konferencia. Mi is külön figyelmet fordítunk az eseményre, hiszen az idei év egyik fő témája az okosotthon és az IoT lesz.

Az első érdekes előadást azonban már a médianapokra meghívott Index.hu-s újságíró szállította nekünk, melyben a Németországi központú Bosch mutatta be IoT elképzeléseit. Sokan nem tudják, de a Bosch régóta foglalkozik IoT megoldásokkal, főleg ipari vagy tömegközlekedési ágban. Mostanra viszont úgy tűnik, hogy nyitnak az egyre népszerűbb végfelhasználói megoldások felé, amiről egy igen laza hangvételű, ám annál érdekesebb videó tanuskodik:

Az elődáson a Bosch felvázolta rövid távú terveit, melyek közül párat akár már idén is láthatunk élesben:

  • Olyan megoldáson dolgoznak, amellyel biztonsági kamerák képeit elemezve detektálható a tűzeset, jóval a füstérzékelő működésbe lépése elött.
  • Már idén közel egymillió autós számára teszik elérhetővé baleset felismerő megoldásukat, melynek hála gyorsabban reagálhatnak az illetékes szervek, ugyanis automatikusan értesülhetnek a baleset helyszínéről, súlyosságáról és időpontjáról.
  • Otthonunkba is be szeretnének költözni olyan megoldással, mint például a hűtő tartalmát elemző algoritmus, mely kamerák segítségével képes meghatározni az élelmiszerek frissességét is, ezáltal csökkenteni a kukába kerülő romlott ételeket.
  • De februárra igérnek egy olyan eszközt is, mely egy projektorral vetít ki egy kijelzőt a munkapultra, ahol maszatos kezünkkel is tudunk recepteket keresni.
  • Felturbózzák továbbá a robotfűnyírók piacát is azzal, hogy egy olyan terméket jelentetnek meg ami már képes időjárási előrejelzések alapján automatikusan meghatározni az optimális időpontot a fűnyírás ütemezésére. Ezen felül ráadásul Amazon Alexa támogatást is kap, azaz hanggal is vezérelhető.

A teljes Index.hu cikk a Bosch bemutatójáról ide kattintva olvasható el.

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →

2 thoughts on “CES2019: Laza szójátékkal indít a Bosch

Comments are closed.