CES 2022: Samsung Freestyle, a fura kis szerzet

A Samsung a CES-re elhozta legújabb hordozható LED projektorát, ami érdekes funkciókkal és merőben formabontó megoldásokkal érkezett.

Az újdonság leginkább egy fali spot lámpára hajaz – ami amúgy nem is nagy tévedés. A projektor FullHD felbontással rendelkezik és képes 76-254 cm átlójú HDR kép vetítésére. Ehhez 360°-os beépített hangkeltő adja a megfelelő aláfestést. A hordozhatóság jegyében az eszköz 180°-ban dönthető, így nem csak falra, de akár a plafonra is vetíthetünk. A projektor a vetített felület szempontjából rugalmas, hiszen automatán beállítja a megfelelő szöget, hogy a kép ne torzuljon. E mellet a vetített kép hátteréül szolgáló felület színére is érzéketlen, mivel a beépített elektronika képes ellensúlyozni azt, hogy mindig a legjobb képet nyújtsa.

A Freestyle a Samsung saját okos TV rendszerével a Tizennel rendelkezik, illetve beépített Bixby hangasszisztens segítségével beszéddel is irányítható. A filmek mellett streamelhetünk, zenét hallgathatunk, képeket nézegethetünk, vagy csak sima üzeneteket is vetíthetünk vele a falra, a lehetőségek határtalanok. Hasznos funkció továbbá, hogy a mobil készülékeink médiatartalmai mellett képes más Samsung TV képernyőjén megjelenő tartalom tükrözésére.

Legkülönlegesebb funkciója azonban, hogy a lencséket védő műanyag kupakot felcsavarva a készülék éjjeli lámpaként is képes funkcionálni. Sőt, a gyártó tovább ment és készített egy E27 adaptert, amivel a projektor izzó helyére csavarható.  🙄 😆  Fura látvány, meg kell hagyni, azonban így az asztalra vetíthetjük a számítógépünk képernyőjét, így segítve a munkát.

Egyedüli hibája, hogy a gyártó nem beépített akkuval kínálja, hanem azt külön megvásárolható kiegészítőként árulja, illetve külső USB-C megoldásra hagyatkozik.

A Samsung Freestyle már előrendelhető és várhatóan $899 áron fog megjelenni 3 színvariánsban.

 

 

Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →