CES 2022: Lecserélte a Google Assistantot Alexára a Lenovo az új okos órájában

A Lenovo bejelentette okos asztali órájának új változatát, a Smart Clock Essential-t. Az újdonságban az eddigiekkel szemben már nem a Google megoldását, hanem az Amazon hang alapú asszisztensét használta a gyártó.

A döntés hátterében az állhat, hogy bizonyos funkciók nem működtek túl jól az előző változatokban, illetve az ébresztő órás okos hangszórók terén az Amazonnak amúgy is van már megoldása, így tapasztalata.

A Smart Clock Essential természetesen használható teljes értékű Amazon Alexa eszközként, így streamelhetünk zenét, vagy vezérelhetjük vele okos eszközeinket. A Lenovo terméke egy szegmenses LCD óralapot kapott, melyen az aktuális időn felül az időjárási adatok, illetve bizonyos szintű animációk megjelenítésére is képes. Ezen felül kapunk még egy töltésre használható USB portot is. A Smart Clock Essential az Amazon Echo Dot-okhoz hasonlóan nem rendelkezik beépített kamerával, így videó hívásra és lejátszásra nem alkalmas.

Az óra elvileg még a hónapban kapható lesz szürke és piros színben $59.99 áron.

 

Kövess minket!
, , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →