CES 2021

Idén abban a szerencsében lehet részünk, hogy élőben közvetíthetjük nektek a CES 2021 fejleményeit!
A 2021. január 11-14 között rendezik meg az idei évben a Consumer Electronic Show-t, amely Las Vegas-ban kerül megrendezésre. Általában. Ugyanis az idei évben a kiállítás teljesen online körülmények között kerül megrendezésre.
Továbbra is csak cégek és a média képviselői vehetnek részt a rendezvényen, de a CES YouTube csatornáján lehetőség van követni az előadások egy részét, valamint mi is készítünk nektek beszámolókat az általunk levadászott okos otthonba illő megoldásokról.

De mire is számíthatunk a CES-en a minket különösen érdeklő okos otthon megoldásokkal kapcsolatban?

A kiállításon már a korábbi években is egyre növekvő érdeklődés övezte az okos otthonba illeszthető megoldásokat, mely külön részleget is kapott 2020-ban. A globális járványhelyzet beszorította a végfelhasználókat a négy fal közé, gyakran az otthonuk lett az irodájuk (vagy az irodájuk is lett az otthonuk, így az otthon automatizációja, energiatakarékosabbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé tétele az év második felében fokozottan előtérbe került), ezzel az idei CES is bővelkedik okosotthon témákban.

Az okos eszközök értékesítése, mint az okos hangszórók és hangasszisztensek, légtisztítók, robot porszívók, megugrott a járvány alatti otthon töltött időszakban, a gyártók is kaptak a lehetőségen, így az idei új eszközök többsége a biztonság és kényelem terén igyekszik segíteni minket az otthonunkban. Az otthoni biztonságtechnikai megoldások, robotporszívók, kisebb kiegészítők, akkumulátortöltési megoldások és világításhoz kapcsolódó termékek és szolgáltatások vannak többségben az idei kiállításon. Az „aktuális trendnek megfelelően” a kórokozókat elpusztító UV fényforrás minden eszközbe is belekerült.

Számos komoly háttérrel rendelkező otthonautomatizálási és okos eszköz gyártó nem lesz jelen standdal az idei kiállításon,  az online megoldások felgyorsították a korábbi folyamatot, ahol a nagy gyártók kevésbé, míg az új, innovatív ötleteket felvonultató startupok és kisvállalatok egyre inkább teret nyernek a kiállításokon.

Tartsatok velünk, összefoglaljuk számotokra a legfontosabb újdonságokat a kiállításról!

Kövess minket!

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →