Bemutatták a Zigbee képes ESP32 változatot

Az Espressif bemutatta az ESP32-H2 névre keresztelt új SoC-ját, mely immár támogatja a Zigbee protokollt.

Az Espressif ESP termékcsaládja eddig is népszerű volt a hobbi építők és az olcsó IoT eszköz gyártók körében, révén hogy nagy tudása mellett, olcsó és könnyen programozható. Az elterjedt ESP8266 (illetve ESP8265 és változatai) leváltására érkezett az erősebb ESP32. Míg az ESP8266 csak wifi, addig az ESP32 már Bluetooth 4.2 támogatást is kapott.

A most bejelentett új SoC (system on chip) egy nagy lépés az energiatakarékos ESP alapú megoldások felé. Ezen felül végre a hobbisták is kapnak egy olyan chipet, amit használhatnak saját projektjükben. Erre a 26 programozható GPIO ad lehetőséget, amiknél elérhető az ADC, SPI, UART, I2C, I2S, RMT, GDMA és PWM.

Az újdonság – bár nem a legerősebb ESP32 változat – egy egymagos 96MHz RISC-V processzorral, 256 KB SRAM-mal, IEEE 802.15.4 és Bluetooth 5.2 (LE) támogatással érkezik. Ez azt jelenti, hogy a rendszer Zigbee 3.x és Thread 1.x képes. Ráadásul az Espressif aktívan fejleszti a Matter protokoll támogatását is, mivel tagja az ez mögött álló Connectivity Standards csoportnak.

Remélem hamar kapunk erre a SoC-ra épített terméket, aminél biztos lesz lehetőség olyan egyedi firmware megoldásokra mint a népszerű Tasmota.

További részletek a gyártó oldalán olvashatóak »

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →