Bemutatták a Xiaomi Smart Glasses okos szemüveg koncepciót

A Xiaomi-t nem kell félteni, ha új termékekről van szó. Előszeretettel mennek bele a technológiai kihívásokba, így ez a jelen újdonságnál sincs másképp.

Azt nem kell mondani, hogy nem a Xiaomi találta fel a spanyol viaszt, ám eddig mindig jókor nyúlt egy ötlethez. Telefonjaik hihetetlen népszerűek, ahogy az otthoni megoldásaik is, kezdve a robotporszívóval egészen a világításig. Nem meglepő, hogy felreppent már a hír, hogy betörnek az elektromos autók piacára is, illetve saját robot kutyát is fejlesztettek.

A most bemutatott újdonságot, a Google okos szemüvege inspirálta, azonban egy jóval használhatóbb formában. Nem hiába, hiszen az azóta eltelt időben sok új megoldás született, amik közül rengeteget épített bele a Xiaomi csapata. A jelenleg csak koncepcióként létező szemüveg monokróm (zöld) MicroLED technológiát használ a kijelzőben, amivel minden eddiginél nagyobb és jobban olvasható tartalmat tud a szemünk elé vetítetni. Természetesen itt is kapunk beépített kamerát, melyet a fényképezésen felül a Xiaomi saját AI megoldása használ a kiterjesztett valósághoz. Ennek köszönhetően a navigáció mellett akár valós idejű fordítást is kaphatunk magunk előtt.

Az újdonságról részletesebben a Xiaomilife oldalon olvashattok »

Kövess minket!
, ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →