fbpx

Bemutatták a Google új okosotthon kiegészítőjét, itt a Home Hub

A legújabb Pixelek mellett okoshangszórójának kijelzős változatát is láthattuk a Google New Yorkban tartott bemutatóján. Az új kütyü a Google Home Hub nevet kapta.

Az eszköz olyan, mintha egy 7″-os tabletet egy hangszóróra ragasztottak volna, azonban a tablet nem távolítható el onnan, azaz nem használható magában. Nem titkolt cél, hogy az Amazon Echo Show-nak állítsanak konkurenciát.

Az okoshangszóró képes lesz vizuálisan megjeleníteni az információkat, és irányítani az okosotthon eszközeit. Támogatja a Google térképet, a Google naptárat, a Google fotókat, és persze a YouTube-ot, ami viszont nem engedélyezett az Echo Show számára. Eltérően vetélytársától, a Home Hub előlapján nincsen kamera, ami azt jelenti, hogy a Google nem is nagyon számolt a videohívásokkal. Van viszont egy környezetifény-érzékelő az okoshangszóró tetején, így a kijelző fényereje a szoba világításához igazodik.  A készülék Home View funkciójával áttekinthetők az okosotthon eszközei – amúgy ugyanez elérhető lesz iOS-re és Androidra is az új Home alkalmazásnak köszönhetően. A Google ígéretei alapján több mint 10 000 eszközt támogat több mint 1 000 gyártótól, melyek között szerepel a HomeAssistant és a Domoticz is. Hálózatunkra WiFi-n keresztül csatlakoztathatjuk és ezen kívül Bluetooth támogatással is rendelkezik.

A Google Fotókkal való integrációra érdemes külön is kitérni, ugyanis a Google bevezetett egy új, élő albumok funkciót. Ha az eszközön a felhasználó kiválasztja valakinek a fotóját, akkor az eszköz készít egy új albumot, amelynek képein rajta lesz a kiválasztott.

A Google Home Hub október 22-től érhető el Európában, az ára 149 dollár (nagyjából 42 ezer forintnak megfelelő összeg) lesz, azaz olcsóbb lesz, mint az Amazon Echo Show.

Tehát aki gondolkodott már azon, hogy beállít egy tabletet otthona vezérlésére, lehet megtalálta az ideális megoldást.

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →