Az Apple felvásárolta a népszerű időjárás alkalmazást

Az egyik legnépszerűbb nemzetközi időjárás portál a Dark Sky (korábbi forecast.io) ezentúl az Apple égisze alatt folytatja, aminek sajnos nem mindenki fog örülni.

A Dark Sky hamar népszerű lett, hiszen részletes adatokat és előrejelzéseket közöl, amihez meglehetősen szép mobil alkalmazások társulnak. Ezek mellett elérhető widget és API formában is, ez utóbbit sok okosotthon szoftver is használja.

Sajnos ezeket is negatívan érinti az akvizíció; hiszen átalakítják a szolgáltatást ami ezentúl csak a mobil felületekre, azon belül is az iOS alkalmazásra koncentrál. Ennek hatása, hogy még idén július elején megszűnik az Android és Android Wear támogatása, ahogyan a szolgáltatás weboldala és a weboldalba ágyazható minialkalmazások is. Az okosotthon részről érdekesebb API továbbra is elérhető lesz, de csak 2021 év végéig kapnak haladékot azok akik erre a szolgáltatásra építenek.

Szerencsére elérhetőek alternatív megoldások, de valószínűleg sokaknak fájó pont lesz a Dark Sky hiánya.

forrás: https://blog.darksky.net/
Kövess minket!
, , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →