Alexa után a Google Assistant-ban is tiltható a beszélgetés tárolás

Nagy port kavart korábban az a bevett szokás, miszerint a hang alapú asszisztensek által rögzített és a felhőben tárolt adatokhoz mások is hozzáférhetnek. Úgy tűnik, ennek immár vége.

A Google is bejelentette, hogy elérhetővé tették a beszélgetések tárolásának kikapcsolását. Erre a funkcióra az app figyelmeztetni is fogja a felhasználót. Ezen döntés hátterében az a botrány állt, mi szerint több külsős fejlesztőcég is hozzájuthatott az így tárolt adatokhoz, ráadásul akár azok alkalmazottai is belehallgathattak. Persze a cég kijelentette, hogy azok nem kötődnek direkt felhasználókhoz és a célja az algoritmus javítása, sokak bizalma így is megrendült.

Ezen változtatott most a Google, ami szerint innentől fogva csak külön hozzájárulás után lehetséges és szigorúbbak lettek az adatkezeléssel kapcsolatban is. Ehhez kapcsolódó újdonság, hogy állíthatóvá tették az aktiváló parancs érzékenységét is, ezzel csökkentve a fals aktiválódásokat.

Kövess minket!
, , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →