A Sonoff család ZigBee-s termékkel bővül

Tegnap jelentette be hivatalos Facebook oldalán a Sonoff-ot gyártó Itead, hogy hamarosan érkezik egy új ZigBee-s eszköz.

Idén márciusban az Itead közzétett egy felmérést, amelyben a WiFi-t vagy a ZigBee-t preferálók véleményére volt kíváncsi. Ezen a válaszadók 58.3% a ZigBee-t hozta ki győztesen, aminek most meglett a hozománya. A Sonoff ezért bővíti a BASICR3-as szériát egy ZigBee-s változattal, mely a BASICZBR3 nevet kapja. A gyártó ígérete szerint ez a változat nem lesz drágább a WiFi-snél, amivel így kicsit alámegy a konkurenciának. A BASICZBR3 nagy előnye, hogy képes a lokális (felhő nélküli) működésre, melyhez használhatunk ZigBee képes Amazon Echo-t vagy SmartThings Hub-ot. Természetesen támogatja a hang alapú vezérést.

Bár még nincs pontosabb infó, de feltehetően a többi ZigBee-s központtal is kompatibilis lesz az eszköz a közeljövőben. Amint megjelenik, berendeljük tesztre és megosztjuk veletek a tapasztalatainkat.

Az újdonság meglepően hamar, már jövő hét hétfőn érkezik a boltokba.

Kövess minket!
, , , , , ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →