A félelmetes betörő, avagy mire figyeljünk, ha vendégünk van

Vicces eset történt egy Oregon állam beli városban Amerikában. Egy betöréshez riasztották a rendőrséget, akik nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Ez azután történt, hogy a testvére házában vendégeskedő férfi épp hazatért a kutyasétáltatásból és furcsa zajokat kezdett hallani a fürdőszoba felöl. A kiérkező rendőrök eljárás szerűen többször megadásra szólították fel az ismeretlent, aki azonban nem reagált ezekre. Miután jelezték, hogy kutyás egységek is jelen vannak, a fürdőből üvegnek ütődő hangok szűrődtek ki, amit a rendőrök szökési kísérletként értelmeztek. Ekkor nyitottak be az ajtón, majd megkönnyebbült nevetésben törtek ki. A feltételezett betörő helyett ugyanis a robotporszívó szorgoskodott odabent, amit szökésnek véltek, az a zuhanykabinnak ütköző takarító robot hangja volt. Persze a megrémült vendég érezte nagyon kínosan magát, de a rend őrei megnyugtatták, hogy jól döntött, hasonló helyzetben ez a helyes eljárás.

De mi a tanulság az esetből? Természetesen az, hogy mindig jelezzük mire számíthat a nálunk vendégeskedő, hogy elkerüljük az ilyen eseteket. Az se baj, ha erre az időre kikapcsoljuk ezeket az eszközöket – főleg, ha éjszakai műszakosak.

Az index cikke esetről itt érhető el.

Kövess minket!
, ,

About Virág Zoltán

Meetup szervező, előadó és okosotthon blogger. Szabadidőben otthonát és kertjét automatizálja, ezen felül kütyümániás alkalmazás fejlesztő.
View all posts by Virág Zoltán →