Napvitorlák és karos napellenzők szélvédelme

Ez a bejegyzés eredetileg ezen az oldalon jelent meg.

A napellenzők szerepe a ház körül

Nyári időszakban a napsütés a legnagyobb élmény, amit mind várunk évről évre. Ha viszont arról van szó, hogy ehhez kapcsolódóan milyen feladataink vannak, akkor bizony ez is felkerül a megoldandó feladatok listájára. 

Az erős és huzamos napsütés igazi kihívást okoz a klímák számára. Ha a klíma is direkt napsütésben van, akkor önmagában a szerkezet is rendkívüli módon felmelegedhet és ez problémát okoz a működésében. 

A ház körül is lesznek olyan területek, amiknek nem tesz jó, ha közvetlen és huzamos napsütésnek van kitéve. Legyen az a kiskert a ház mellett, vagy épp a gyerekeink homokozója, vagy a terasz, ahová szeretnénk kiülni délután sziesztázni.

Az árnyékolás a megoldás!

Akárcsak a saját kényelmünk érdekében, ugyanúgy kellhet eljárni a fűtési-hűtési feladatokat ellátó rendszereinkkel kapcsolatban is. 

Ha a folyamatosan erős napsütésnek kitett eszköz elkezd nem megfelelően működni, akkor sok esetben orvosolni tudjuk a felmerült problémákat azzal, ha biztosítjuk az eszköz számára is a megfelelő árnyékolást. 

Árnyékolás szempontjából viszont már jóval több lehetőség áll rendelkezésünkre, így itt is megtalálhatjuk majd azt a megoldást, ami egyrészt a feladatot is ellátja, de ráadásul nekünk is tetsző módon, olyan kialakítással, anyaghasználat mellett, amilyet szeretnénk. 

Legelőször is egy határozott csoportosítással kezdjük a személyes igényeinkre szabást: napellenzőt, vagy napvitorlát szeretnénk?

A cikk folytatását a Legrand partner klub oldalán olvashatod.

Kövess minket!

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →