Kulcs a minőségi okosotthonokhoz – telepítőknek

Ez a bejegyzés eredetileg ezen az oldalon jelent meg.

Szeretnél olyan okosotthon szakember lenni, akit bátran ajánlanak ügyfeleid ismerőseiknek? Olyan okosotthonokat szeretnél tervezni, amiben tényleg öröm lesz lakni? Ez egyáltalán nem lehetetlen küldetés, ha megfelelően felkészülsz rá.

Az okosotthonok telepítése során kiemelten fontos, hogy megismerjük a vevő igényeit. Az egyedi szokások és igények miatt már az elején nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a megfelelő részletességgel megismerjük az elvárásokat az okosotthonnal szemben – és a projekt során pedig ennek megfelelően végezzük a munkánkat. A nyomonkövethetőség az egyik sarokpont, amire figyelnünk kell. Ügyelni kell arra, hogy a vevő azt kapja a végén, amit szeretett volna. Ennek az elérésében tud segíteni nekünk egy minőségbiztosítási rendszer, amely a megfelelő időben biztosítja számunkra azokat a szabályokat, amelyeket a siker érdekében követnünk kell.

Az ördög pedig a részletekben rejlik. Megfelelő pontossággal kell meghatározni a projekt elején az elvárásokat ahhoz, hogy mindenki elégedetten távozzon a végén. Ehhez viszont felkészültnek kell lenni, érdemes megfelelő dokumentáció sablonokat kialakítani. Hiszen, ha egyszer jól fel lett valami építve, az beépíthető a folyamatokba, és a ahelyett, hogy újra feltalálnánk minden munkánál a spanyol viaszt, csak kitöltjük a szükséges információkat – se többet, se kevesebbet, mint amire tényleg szükség van.

Az emberek hajlamosak a minőségbiztosításra egy felesleg rosszként tekinteni, amely szükségtelen adminisztrációs terhet ró az egyébként is túlhajszolt dolgozókra, de szerencsére ennek nem kell így lennie. Egy jó minőségbiztosítási rendszer nem teher, hanem segítség. Ha megfelelően van felépítve, úgy, hogy a működési folyamatokat támogatja, nagyon hatékony eszköz lehet a szakemberek kezében. Ha jól ismerjük a vevő igényeit, a saját folyamatainkat és képességeinket, sokkal könnyebben el tudjuk érni azt a standard minőségi szintét, amit magunkkal szemben elvárunk a vevői elégedettség elérése érdekében. Hatékonyabb munkafolyamatok kialakításával rengeteg időt és pénzt spórolhatunk meg. Megfelelő ellenőrzési pontok beiktatásával rengeted hiba megelőzhető, így nem kell utólagosan hibákat javítani, ráadásul az ügyfél reklamációját is megúszhatjuk. Ha pedig jó kapcsolatot tudunk ápolni a vevővel, akkor ő hírét viszi az általunk végzett minőségi munkának.

Egy jól működő minőségbiztosítási rendszernek egyetlen titka van: testre van szabva az adott vállalkozás működésére, vagyis olyan szabályozásokat és dokumentációkat használ, amely annak az igényeinek megfelelően lett kialakítva. Egy okosotthon telepítése során is számos kivitelezési folyamat lehetséges, így az egyik telepítő munkafolyamatára kialakított minőségbiztosítási dokumentáció egy másik szakember számára csak felesleges

A Kulcs a minőségi okosotthonokhoz – telepítőknek bejegyzés először Okosotthon Guru-én jelent meg.

Kövess minket!

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →