Készítsük elő okosotthonunkat az őszre!

Ez a bejegyzés eredetileg ezen az oldalon jelent meg.

Az ősz az év egyik legcsodálatosabb időszaka. A levelek színe megváltozik, az idő még meleg, de nem perzselő a nap, és finomabbnál finomabb ételek kerülnek az asztalra. Ahogy változnak az évszakok és egyre hidegebbre fordul az idő, ideje hamarosan a télre is gondolni. Ez az évnek az az időszaka, amikor elkezdjük megváltoztatni a napi rutinunkat is, a kinti tevékenységekről egyre inkább a bentiek kerülnek nagyobb hangsúlyba. Az ősz folyamán sok mindenre fel kell készülnünk, és az egyik legfontosabb dolog az, hogy hogyan készítsük fel a házat erre az időszakra.

Lehet, hogy sok munkának tűnik, de valójában nem túl nehéz. Ha elegendő időt szánsz az őszi hónapok megtervezésére, igazán kellemes hangulatot varázsolhatsz otthonodba, és fel is leszel készülve minden probléma megoldására is.

Ebben a bejegyzésben adunk néhány tippet, amelyekkel megbizonyosodhatsz arról, hogy (okos) otthonod készen áll a következő időszakra.

Hogyan készítsük fel a házat a kényelemre?

Az ősz kiváló időszak az ünnepek tervezésére és felkészülésére. Itt az ideje felkészülni az előttünk álló téli hónapokra, és fel kell készíteni a házat a hideg időjárásra is.

Íme néhány tipp, amellyel otthonosabbá teheted a házadat a télre:

  • Állítsd be otthonod hőmérsékletét intelligens hőmérséklet-érzékelők és termosztátok segítségével a szokásaid, igényeid szerint 
  • Ne csak intelligens technológiákkal próbáld meg optimalizálni a hőmérsékletet, hanem hagyományos módszerekkel is. Tedd el a nyári ruháidat, és készítsd elő a télieket
  • Ha szükséges, állíts be párásítót az egyes szobákba a páratartalom-érzékelők adatai alapján
  • Szerezz be néhány növényt. Ne felejtsd el automatizálni az öntözésüket, hogy azok se szenvedjenek hiányt semmiből 
  • Őszi dekorációval fokozatosan egyre ünnepélyesebbé varázsolhatod a házat. Készíthetsz asztali futót vagy fali akasztót is őszi levelekkel. És természetesen az okosotthon lámpáit is őszi hangulatra állíthatod

Hogyan készítsük fel az okosotthont, hogy mindezt hatékonyan tudja megvalósítani? A Legrand oldalán olvashatod.

Kövess minket!

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →