Húsvét az okosotthonban

Ez a bejegyzés eredetileg ezen az oldalon jelent meg.

Számos tippet olvashatunk arról, hogy a halloween-i és a karácsonyi hangulat megteremtésében hogyan lehet segítségünkre az okosotthon, de arról kevés szó esik, hogy Húsvétkor mi mindenre használhatjuk. A húsvéti hagyományaink jelentős részében nem vagy csak minimális szerepet kap az okosotthon. Nem fogja helyettünk elkészíteni a tökéletes húsvéti sonkát, és bár okos illat diffúzorral virágillatot varázsolhatunk a lakásba, de ez nem vetekedhet a frissen szedett nárciszok illatával. Ezek mellett azért van pár terület, ahol tényleg van hozzáadott értéke az okosotthonunknak a húsvéti hangulat elérésében, és tökéletesen kiegészítik a húsvéti dekorációnkat és a szokásainkat.

Húsvéti fények

Ha a húsvéti csokinyulak újjászülethetnek furcsa kinézetű rénszarvasként karácsonykor, mi miért ne hasznosíthatnánk a karácsonyi világítást húsvéti dekorációként? Ha változtatható színű fényeink vannak, akkor a megfelelő színek beállításával pillanatok alatt húsvéti hangulatot varázsolhatunk. Érdemes a lila, fehér, piros, rózsaszín, kék és zöld különböző árnyalataiból kiválasztani a hozzánk legközelebb állót. Ezeket a színeket beállíthatjuk az étkező asztal fölött is, így máris megteremthetjük a hangulatot a vacsorához.

Húsvét reggel

A reggeli rutinunkat egy kis módosítással húsvéti reggellé változtathatjuk. Ha felhúzódtak a redőnyök, a szokásos ébresztő zene helyett húsvéti dalok indulnak el. A hangasszisztens elárulja, milyen idő várható, ami alapján eldönthetjük, hogy a gyerekeknek a lakásban vagy kint rendezzük meg a tojásvadászatot.

Ha kimentünk a konyhába a reggelihez elengedhetetlen főtt tojás elkészítéséhez segítségül hívhatjuk a hangasszisztensünket időmérőként, de kipróbálhatjuk Alexa „cook perfect egg” skilljét is, hogy megtanuljuk a tökéletes tojásfőzés titkait.

A tojásvadászat

Amellett, hogy a kapucsengőt beállíthatjuk egy húsvéti dallamra, kiválaszthatunk egy különleges dallamot, ami azt jelzi, hogy kezdődik a tojásvadászat (mint amikor a karácsonyi dallam jelzi, hogy érdemes bepillantani a fa alá). A zene hallgatását folytathatjuk a kertben is, ha vannak kültéri hangfalaink.

Ha a rossz idő miatt a lakásban kell elrejteni a tojásokat, a zene mellett feldobhatjuk a keresést, ha a rejtekhelyeket időnként színes fényekkel világítjuk meg.

 

A Húsvét az okosotthonban bejegyzés először Okosotthon Guru-én jelent meg.

Kövess minket!

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →