Amazon Halo Rise – Ágymelléki mindenes

Ez a bejegyzés eredetileg ezen az oldalon jelent meg.

Sokunkat érint a minőségi alvás hiánya: recsegő ágy, az ágyon landoló macska és számtalan más zavaró tényező keserítheti meg az alvással töltött időnket és lehet hatással a másnapi teljesítményünkre. Az új Amazon Halo Rise segít a pihentetőbb alvásban azzal, hogy az alvással töltött időnkről pontos információt ad: az alvás milyenségéről a környezet állapotáig.

A Halo Rise eszközt az Amazon 2022. őszi rendezvényén jelentették be. Ez a gyűrű alakú eszköz az alvás monitorozók, az okos ébresztőórák és a reggeli ébresztő fényt kombinálja egy eszközzé. Az eszközben lévő MI megtanulja a dfelhasználó alvási szokásait, szakaszait, a szobában lévő hőmérséklet és páratartalom értékeket is figyeli a fényértékek mellett. Fontos megjegyezni, hogy nincs benne kamera vagy mikrofon, bár lehet Alexaval társítani, az elkészítésekor a magánszféra védelmét tartották szem előtt.

A Halo Rise öt tulajdonsága teszi az eszközt hatékonnyá:

  • Jelenlét érzékelés: Az érzékelők csak akkor aktiválódnak, amikor valaki a közelben van.
  • Elsődleges felhasználó követése: A Halo Rise a hozzá legközelebb lévő felhasználó adatait rögzíti, az “ágyszomszédunk” forgolódásait figyelmen kívül hagyja.
  • Alvási előkészületek érzékelése: A Halo Rise meg tudja állapítani, ha a felhasználó aludni készül, és nem csak ül az ágy szélén, esetleg könyvet olvas vagy éjszakába nyúló sorozatmaratont tart.
  • Alvási fázis besorolás: Az éjszaka során tett apró mozgások alapján megállapítja a felhasználó alvási fázisait.
  • Okos ébresztőóra integráció: Ahelyett, hogy egy konkrét ébredési időpontot állítana be a felhasználó, egy időtartományt ad meg. A Halo Rise akkor ébreszti fel a használóját, amikor a legéberebb alvási fázisban van, ezzel csökkentve a reggeli kábultságot.

Az okos ébresztőóra integráció kombinálható az ébresztő fénnyel, amely a napkeltét utánozza, így természetesebb ébredési élményünk lesz és nem kell felriadnunk a vekker reggeli csörömpölésére.

Kövess minket!

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →