SmartHomeExpo – I. Okosotthon Konferencia és Expo

2021. február 18-20. között érkezik az online térbe az SmartHomeExpo – I. Okosotthon Konferencia és Expo.

Miről szól a konferencia?

Az okosotthon egyre népszerűbb hívószó már Magyarországon is. A SmartHomeExpo konferencia egyik célja, hogy megismertessük a felhasználókat az okosotthonok adta lehetőségekkel, és segítsük őket elindulni a számukra megfelelő okosotthon rendszerek felé, és megtalálják azokat a szakembereket, akikre szükségük van.

Ahhoz, hogy a felhasználók elégedettek legyenek, olyan okosotthon telepítőkre van szükség, akik minőségi munkát adnak ki a kezük közül. Emellett fontos, hogy a kapcsolódó szakterületek (pl. villanyszerelők, generál kivitelezők, lakberendezők) is megfelelő háttérrel rendelkezzenek, hogy egymás munkáját kiegészítve a végén a vevő olyan ingatlant vehessen át, amilyenre számított, kompromisszumok nélkül.

A SmartHomeExpo másik célja, hogy a szakemberek megismerjék a felhasználók elvárásait az okosotthon minőségével kapcsolatban, és iránymutatást kapjanak ahhoz, hogy munkájuk során biztosítani is tudják ezt a minőséget.

Mik a felhasználók igényei? Milyen a jó okosotthon telepítő? Hogyan lehet megfelelő minőséget biztosítani okosotthon telepítés során? Mikor kell a villanyszerelőnek és az okosotthon telepítőnek együtt dolgozni? Hogyan illeszkedik az okosotthon a designba? És mi a generál kivitelező felelőssége? Az előadások, workshopok, kerekasztal és tematikus beszélgetés során többek között ezekre a kérdésekre szeretnénk megadni a válaszokat.

Kiknek szól a konferencia?

 • felhasználóknak, hogy megismerhessék az okosotthonok világát, találkozhassanak a számukra megfelelő eszközökkel és szakemberekkel
 • telepítőknek, hogy megismerhessék az ügyfeleik valós igényeit, találkozhassanak lehetséges vevőkkel és együttműködő partnerekkel
 • gyártóknak, megismertethessék termékeiket a telepítőkkel és a felhasználókkal egyaránt
 • villanyszerelőknek, ha szeretnék megtudni, hogyan tudnak hatékonyan együtt dolgozni az okosotthon telepítőkkel, illetve hogyan lehet belőlük is okosotthon telepítő
 • lakberendezőknek, akik szeretnék megismerni, milyen területeken fonódik össze a lakberendezés és az okosotthon telepítés
 • generál kivitelezőknek, akik szeretnének teljeskörű rálátást az építési projektjeikre és hatékonyan együtt dolgozni az okosotthon kivitelezőkkel

Miről szól a kiállítás?

A SmartHomeExpo kiállítása kifejezetten végfelhasználóknak célozzuk és ezt a részét szeretnénk a helyzethez mérten minél látványosabban megoldani, hogy a „látogatók” kapjanak egy „húha” érzést, de emellett megismerhessék az otthonautomatizálásban és az okosotthonban rejlő lehetőségeket is.

Rövid, de érdekes végfelhasználói videókat, bemutatókat szeretnénk a közönség elé tárni, ahol a kiállítók megtalálhatóak és elérhetőek a „standjaiknál”.

Kiknek szól a kiállítás?

 • az okosotthonnal ismerkedőknek, hogy megértsék a rájuk szabott okosotthonok jelentőségét
 • az érdeklődőknek, hogy megismerhessék a teljes piacot és egy helyen láthassák a lehetőségeket
 • telepítőknek, telepítő jelölteknek, hogy megismerhessék a piacot és a lehetséges partnereket

Mitől hibrid a rendezvény?

A COVID-19 miatt nem  garantálható, hogy egy hagyományos konferenciát biztonsággal meg lehet rendezni, ezért döntöttünk a hibrid konferencia mellett, ahol a személyes részvételű rendezvényt összekötjük egy online platformmal.

 • Az előadások előzetesen kerülnek felvételre, amelyek 2021. február 17-től március 19-ig elérhetőek lesznek minden részvevő számára (kivéve ingyenes csomag esetében)
 • A tematikus kis csoportos beszélgetések során lehetőség nyílik az előadóktól online kérdezni, akár részletesebben elmerülni egy-egy kérdésben
 • A kerekasztal beszélgetés során az előadók személyesen vesznek részt, illetve korlátozott létszámmal VIP jeggyel rendelkező vendégek személyesen hallgathatják a programot (természetesen a biztonsági szabályok betartása mellett, ha a helyzet nem engedi ezt a módot, akkor online kerekasztal beszélgetést fogunk csinálni)
 • A workshopok online kerülnek megrendezésre, illetve korlátozott számmal a VIP jeggyel rendelkező vendégek személyesen is részt vehetnek rajtuk (szintén a helyzet figyelembe vételével)
 • Mivel a konferenciák egyik fontos eleme, hogy megismerjük egymást, ezért ehhez online platformot biztosítunk
 • A konferencia alatt folyamatosan online felületen nyerhetünk betekintést különböző gyártók termékeibe.
 • A rendezvényt szeretnénk minél nagyobb média visszhanggal megrendezni, hogy az otthonautomatizálás és az okosotthon a megfelelő formában és tartalommal jusson el minél több emberhez.
Kövess minket!
more

About okosotthon.guru

„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem. Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között, nem volt a piacon olyan megoldás vagy személy, aki átlátta volna a gyorsan változó okosotthon piacot és személyre szabottan tudott volna segíteni az otthonom kialakításában. Az elmúlt évek a lehetőségek feltérképezésével, kipróbálásával, valamint az önképzéssel teltek. Megismertem a „csináld magad” megoldásokat, a kész eszközöket majd a komplett épületautomatizálási rendszereket is. Kipróbáltam, szétszedtem, hogy megértsem, hogyan is működik, elkövettem az összes lehetséges hibát, amit ezen téren el lehet követni. Mindig arra törekedtem, hogy átfogóan megértsem és megismerjem a különböző megoldásokat és azok előnyeinek és hátrányainak ismeretében tudjak egyik vagy másik megoldás mellett dönteni. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én. Szembesültek az őket elárasztó lehetőségekkel és nem tudnak választani az okosotthon megoldások között, mert úgy érzik, nincsenek a megfelelő információ birtokában. Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen. Telepítők és villanyszerelők is megkerestek, hogy melyik megoldást javaslom nekik, mert ők sem igazodtak ki a lehetőségek között, így született meg a Smopet, mely naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.
View all posts by okosotthon.guru →